Waarom kiezen voor een profiel bij het installeren van ledstrips

Wil je LED strips in het zicht bevestigen, dan zul je allerlei afzonderlijke lampjes zien branden. Dat is iets wat je niet wilt hebben, want LED strips geven een mooi effect als een indirecte lichtbron. Wil je LED strips duidelijk in het zicht plaatsen dan is het verstandig om profielen via LEDstripXL.nl te kopen. Met een LED profiel zorg je ervoor dat het licht van de LED mooi wordt verspreid en dat je de enkele lampjes niet meer ziet. Je kunt LED profielen zowel buiten als binnen gebruiken.

Wat de voordelen van LED profielen zijn

Zoals in de inleiding aangegeven hebben LED profielen het voordeel dat de lampjes egaal en gelijkmatig worden verspreid. Maar dat is niet het enige voordeel wat je krijgt als je bij LED strips LED profielen gebruikt. Ook zorgen LED profielen ervoor dat de LED strips worden gekoeld. En verkoeling van LED strips betekent een langere levensduur van de strips. En dat scheelt uiteindelijk natuurlijk in de kosten, omdat je niet steeds nieuwe strips hoeft aan te schaffen.

Waar je LED profielen op kunt toepassen

LED profielen zijn te koop in diverse formaten en modellen. Dit geldt zowel voor de opbouw als de inbouw. Je kunt ze bijna gebruiken voor alle denkbare LED strips. Vaak is het zo dat je LED profielen goed kunt gebruiken in de keuken, andere toepassingen van LED profielen zijn bij interieur of speciale design projecten. Maar denk bijvoorbeeld ook bij showroom en winkelverlichting, trap verlichting of koof verlichting. De toepassingen zijn eindeloos en je kunt LED profielen bij van alles gebruiken. 

Welke LED strips in welke LED profiel gebruiken?

Het is zo dat niet alle LED strips in alle LED profielen passen. Zo zijn LED strips met IP68 en IP67 bescherming normaal gesproken te breed voor LED profielen. Om er zeker van te zijn dat LED strips passen in bepaalde LED profielen doe je er verstandig aan om de verpakking te lezen. Daar staat namelijk om welke LED strips precies passen in welke LED profiel. 

Hoeveel LED profiel heb je nodig?

De LED profielen van LEDStripXL hebben een standaard maatlengte van 1 of 2.5 meter. Interesse in LED profielen van drie meter, dan bestel je drie keer een LED profiel van één meter. Wat je krijgt is dan 3 meter LED profielen met cover, eindkapjes en bevestigingsbeugels. Bij montage van de LED profielen is er geen koppelstuk nodig. Je kunt ze namelijk heel eenvoudig naast elkaar monteren.