Tips om je badkamer te renoveren

De badkamer moet met enige regelmaat aangepakt worden. Het is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, dus wil je deze renoveren. Je pakt het sanitair aan en kiest voor meubels die gemakkelijk te onderhouden zijn. Wanneer je dit goed aan wilt pakken, is het slim om eerst een plan te maken. Zo houd je kosten in de hand en voorkom je problemen. Deze 7 tips gaan je helpen.

1. Neem tijd voor de voorbereiding

Wanneer je een goede voorbereiding doet, kan je gemakkelijker aan de slag. Er zijn veel keuzes te maken. Denk aan douche of bad. Of denk aan het wel of niet plaatsen van een toilet. In de voorbereidingsfase bekijk je de mogelijkheden en maak je keuzes.

2. Het budget

Het is ook belangrijk om vooraf goed te bepalen welk budget je hebt voor de badkamer. Daar kan je je keuzes op baseren, want je kan zo ver gaan als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door duurdere materialen te nemen. Reserveer ook een bedrag voor zaken zoals een mobiele douchecabine. Dit wordt nog weleens vergeten. Houd ook wat vrij voor onvoorziene kosten.

3. De materialen kiezen

Van welke materialen moet jouw badkamer gemaakt worden. Er is heel veel mogelijk. Zowel voor de vloer, de wanden en het plafond moet je keuzes maken. Het is belangrijk dat het functioneel is, maar er ook mooi uitziet. Tegels, laminaat, verf en allerlei andere zaken moeten gekozen worden. Er zijn dan ook heel veel mogelijkheden dus weeg de voor- en nadelen goed af.

4. Kies slim

Het is belangrijk om slim te kiezen. Het is bijvoorbeeld slim om na te denken over keuzes die de tand des tijds kunnen doorstaan. Dat gaat dan om de juiste materialen, maar ook om het design. Badkamers kunnen er al snel gedateerd uit gaan zien als je alleen voor de trends gaat.

5. Maak een tekening

Wanneer je weet welk sanitair en welke meubels er allemaal in de badkamer komen, dan kan je daar een plan mee maken. Dit kan je uittekenen zodat je een duidelijk beeld hebt van de indeling. Dit helpt je ook om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt.

6. Tijdig starten

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je maanden zonder badkamer zit. Daarom is het belangrijk om een goede planning te maken en die ook op tijd te volgen. Houd ook rekening met zaken zoals levertijden die de verschillende leveranciers aanhouden.