Ooit gehoord van Carbid?

Heb je ooit gehoord van Carbid? Carbide wordt ook wel de Calciumcarbide genoemd en wordt gemaakt van calciumoxide en koolstof. Dit gebeurt in hoge temperaturen. Het product is uitgevonden door een Canadese uitvinder. Zijn bedoeling was eigenlijk het maken van aluminium, maar het lliep toch anders dan verwacht. Daarnaast staat Carbid ook bekend als carbidschieten. Deze producten zijn gewoon op internet te koop. Buiten het carbidschieten wordt dit product gebruikt voor carbidlampen, autogeen lassen, maar ook in de metaalindustrie. Hiermee wordt ruwijzer ontzwaveld. Ook boeren maken hier gebruik van. Zij gebruiken het om mollen in het land te voorkomen.

Het vangen van een Woelmuis is makkelijk met een…

Het gebruiken van gif tegen woelmuizen is wettelijk verboden. Daarnaast is het ook zeer schadelijk voor onze milieu. Om die reden wordt het niet verkocht. Het is aangeraden om woelmuizen te vangen met diervriendelijke producten. Een vangkoker als voorbeeld is één van de diervriendelijke producten. Er zijn twee kleppen aan de buitenkant en wanneer de woelmuis binnentreed gaan deze kleppen dicht. Ook is het niet nodig om de klepjes te openen, want er is een kijkgat om te controleren of je iets hebt gevangen. Het product is zeker een aanrader en is makkelijk in gebruik. Zo kun je een levend Woelmuis vangen en weer vrijlaten in een natuurlijke omgeving.

Een kleinere variant van Carbid

Mollen carbid, met andere woorden Mini Carbid. Vergeleken met de standaard Carbid is de Mini Carbid veel kleiner en bestaat uit brokjes. De afmetingen liggen tussen 15-25 millimeter. Deze brokjes worden gebruikt voor verschillende activiteiten waar de standaard Carbid niet gebruikt kan worden. Dit vanwege de grootte. Dit product wordt over het algemeen gebruikt door boeren en hoveniers. Carbid is in Duitsland zeer populair om mollen te bestrijden en is bijna overal te verkrijgen. In Nederland is dit niet van toepassing omdat het wettelijk verboden is. De mollen carbid wordt in Nederland niet gezien als een officiële bestrijdingsmiddel.

Nog nooit gehoord van een Grind Carbid?

Naast de normale Carbid, Mini Carbid of ook wel de Mollen carbid genoemd heb je ook de Grind Carbid. De Mini Carbid bestaat uit brokjes en de Grind Carbid bestaat uit korreltjes. Deze korreltjes zijn veel kleiner dan de brokjes. De afmetingen liggen tussen de 4 tot 7 millimeter. De korreltjes worden gebruikt voor verschillende activiteiten waar de standaard Carbid niet gebruikt kan worden. Dit vanwege de grootte. Deze producten worden gebruikt om woelmuizen te bestrijden, maar het is streng verboden om deze producten in Nederland te gebruiken. Het is aangeraden om diervriendelijke producten te gebruiken. Zo kun je de woelmuis levend vangen en in een natuurlijke gebied weer vrijlaten.

De traditionele melkbussen

In het verleden werd de traditionele melkbus het meest gebruikt op de boerderij. Er waren drie verschillende formaten aanwezig. De kleinste formaat bestond uit 20 liter, de middelgrote bestond uit 30 liter en de grootste formaat was 40 liter. De grootste formaat van 40 liter werd toen het meest gebruikt. Deze producten worden nog steeds verkocht, maar worden meer als decoratie gebruikt. De technologie van nu is meer geavanceerder en melk wordt tegenwoordig bewaart in speciale koeltanks. Deze worden vervolgens vervoert met behulp van tankauto’s.