Ontdek de verborgen schatten van jouw stad tijdens een speurtocht

De zon schijnt en je hebt zin om de stad te verkennen. Wat is er leuker dan een speurtocht door de stad te doen? Maar wist je dat je tijdens het doen van speurtochten ook verborgen schatten kunt ontdekken die je als inspiratie kunt gebruiken voor jouw interieur? In deze blog geven we je tips hoe je deze verborgen schatten kunt ontdekken en verwerken in jouw eigen woning.

Ontdek de stad

Tijdens een speurtocht door de stad ontdek je vaak plekken die je anders niet zo snel zou bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de achterafstraatjes, de oude industrieterreinen of juist de historische panden. Vaak zitten hier verborgen schatten tussen waar je op het eerste gezicht misschien niet op let, maar die juist enorm inspirerend kunnen zijn voor jouw interieur. Ga dus op pad met een open blik en laat je verrassen.

Historische panden

Historische panden zijn vaak echte pareltjes. Denk aan oude kloosters, scholen of ziekenhuizen die omgebouwd zijn tot woningen. Maar ook aan oude herenhuizen tijdens een speurtocht in Utrecht of grachtenpanden die nog veel originele details hebben. Tijdens een speurtocht door de stad kun je deze panden vaak van buiten bewonderen, maar soms is het ook mogelijk om naar binnen te gaan. Let dan vooral op de originele details, zoals de plafonds, deuren, kozijnen en ornamenten. Deze kun je namelijk gebruiken als inspiratie voor jouw eigen interieur.

Industriële panden

Industriële panden zijn tegenwoordig enorm populair als woning. Denk bijvoorbeeld aan oude fabrieken die omgebouwd zijn tot hippe lofts. Maar ook oude pakhuizen of werkplaatsen -die je veel kunt zien tijdens een speurtocht in Rotterdam– zijn erg populair. Tijdens een speurtocht door de stad kun je vaak deze panden van buiten bekijken, maar soms is het ook mogelijk om naar binnen te gaan. Let dan vooral op de originele details, zoals de betonnen vloeren, de metalen trappen en de hoge ramen. Deze kun je namelijk gebruiken als inspiratie voor jouw eigen industriële interieur.

Lokale kunstenaars

Tijdens een speurtocht door de stad kun je ook op zoek gaan naar lokale kunstenaars. Vaak hebben zij een atelier of een galerie in de stad waar je hun werk kunt bewonderen. Maar ook op straat kom je vaak kunstwerken tegen, zoals graffiti of street art. Deze kunstwerken kunnen enorm inspirerend zijn voor jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een muur in jouw woning laten beschilderen door een lokale kunstenaar, of kun je een kunstwerk aan de muur hangen als eyecatcher in jouw interieur.

Tweedehands winkels

Tijdens een speurtocht door de stad kom je ook vaak tweedehands winkels tegen. Hier kun je de meest bijzondere spullen vinden, van vintage meubels tot unieke accessoires. Maar ook op rommelmarkten of vlooienmarkten vind je vaak de meest unieke items. Door deze spullen te combineren met moderne items, creëer je een uniek interieur dat echt bij jou past. Dat vinden meer mens, zie bv dit artikel.

Verwerk de schatten in jouw interieur

Heb je tijdens de speurtocht door de stad verborgen schatten ontdekt die je wilt gebruiken als inspiratie voor jouw interieur? Verwerk deze dan op een subtiele manier in jouw eigen woning. Zo kun je bijvoorbeeld een oude deur gebruiken als decoratief element, of een bijzondere lamp ophangen die je gevonden hebt in een tweedehands winkel. Maar ook de kleuren en materialen die je tijdens de speurtocht hebt gezien, kun je terug laten komen in jouw eigen interieur.

Een uniek interieur

Door de verborgen schatten die je tijdens de speurtocht hebt ontdekt te gebruiken als inspiratie voor jouw interieur, creëer je een unieke en persoonlijke woning. Een woning die echt bij jou past en waar je je helemaal thuis voelt. Dus ga op pad en ontdek de verborgen schatten van jouw stad tijdens een speurtocht. Wie weet wat voor inspirerende ontdekkingen je doet!