Je huis koel houden in de zomer doe je zo:

Met de warme zomerdagen is het niet gek dat je je huis lekker koel wil houden. De meeste mensen zullen dit dan ook doen met een ventilator of de airconditioning. Dit lijkt de meest voor de hand liggende optie, maar er zijn ook andere manieren om je huis koel te houden in de zomer. Ben jij benieuwd naar deze manieren? Die kun je hier lezen:

Tips om je huis te koelen

De meest bekende tip is het verkoelen van je huis met een ventilator of een airconditioning. Echter zijn er dus genoeg andere tips. De eerste en de beste tips die wij voor jullie hebben is het dicht houden van je ramen en deuren overdag. De warmte kan zich namelijk van buiten naar binnen wurmen. Wanneer de temperaturen weer zakken en het buiten afkoelt, kun je de ramen en deuren wagenwijd openzetten om zo de koele lucht binnen te laten. 

Technische apparaten in je huis zijn warmtebronnen. Vermijd deze dan ook aan te doen wanneer het het heetste moment van de dag is. Zo vermijd je nog meer hitte in je huis. Schakel ze volledig uit. 

Er is 1 elektrisch apparaat dat wel voor verkoeling zorgt en dat is de ventilator. De ventilator is milieuvriendelijker dan een airco. De tip is om de ventilator op een koele waterbron te richtten, zodat hij het koude water gaat verdampen en je snel graden kunt winnen. Wat helpt tegen de warmte is katoenen kleding. Ook geldt dit dan voor katoenen beddengoed. Met deze stof blijf koel en het ademt goed door en neemt daarom zweet op. Je zweet blijft niet op je lichaam liggen en daarom blijft je lichaam koeler. 

Ook bestaan er planten die lucht zuiveren. Deze hebben verkoelende krachten en dat is wetenschappelijk bewezen. Planten geven door hun warmte overtollig water af aan de lucht en daardoor koelt je huis af. Enkele planten die op deze manier werken zijn de: sansevieria, de rubberplant en de lepelplant. Ook een luchtbevochtiger werkt vaak verkoelend. 

Je huis koel houden is dus niet al te moeilijk en het vergt enkel en alleen wat toewijding. De bovenstaande tips zullen jouw helpen om jouw huis te verkoelen tijdens de warme dagen. Wanneer het midden zomer is wil jij niks anders. Geloof ons maar!