Hypotheek voor ondernemers? Het is tegenwoordig makkelijker geworden

Een hypotheek voor ondernemers was in het verleden moeilijk, maar tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Het is altijd lastig geweest omdat je als ondernemer elke maand en jaar een verschillend inkomen hebt. Toch is het zo dat iedere freelancer, ZZP’er, zelfstandige zonder personeel in aanmerking komt voor een onderneming hypotheek. Een aantal tips als je besluit om als ondernemer een hypotheek te gaan afsluiten.

Bij een hypotheek voor ondernemers moet je aan bepaalde verwachtingen voldoen

Wil je als onderneming of bedrijf een hypotheek afsluiten om een woning te kopen dan moet je aan een aantal verwachtingen voldoen. Het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers is lastig en het is makkelijk om het overzicht te verliezen tussen alle regels en wetten. De voorwaarden van een hypotheek verstrekken voor ondernemers verschilt per bank. Dat is een goed reden om veel advies in te winnen en je goed voor te laten lichten. Dit doe je door een betrouwbare hypotheekadviseur. 

Check de balans van je eigen vermogen

Bij een hypotheek voor ondernemers is het ook belangrijk om altijd goed te kijken naar het eigen vermogen wat je precies hebt. Bij een hypotheekaanvraag bij een bank vindt een bank het belangrijk dat de persoon altijd over een bepaald eigen bedrag beschikt. Dit geldt met name bij freelancers, ZZP’ers en zelfstandige zonder personeel. Hoe groter het bedrag is van je eigen vermogen hoe minder de kans op risico is. Zorg tijdens je hypotheek aanvraag bij een hypotheek verstrekker er daarom altijd voor dat je genoeg eigen geld tot je beschikking hebt. 

Aantonen dat je onderneming een bepaalde groei potentie heeft

Naast eigen geld is het ook altijd goed om bij een hypotheek aanvraag aan te tonen dat je bedrijf over een groei potentie beschikt. Iedere onderneming is wat dat betreft anders en daardoor is ook de onderneming hypotheek anders. Wees ervan bewust dat bij een hypotheek aanvraag het laatste boekjaar het meest zwaarst telt. Neem daarom altijd de jaarcijfers van de laatste drie jaren mee tijdens je aanvraag. Nogmaals is professioneel advies ontzettend belangrijk bij een hypotheek voor ondernemers. Je doet er verstandig aan om een hypotheek adviseur in te schakelen om de hypotheek aanvraag te doen zodat je niet voor allerlei verrassingen komt te staan. Met een goede hypotheek adviseur tot beschikking weet je zeker dat je aanvraag goed gebeurt en zul je snel te weten te komen wat het maximale te lenen bedrag wordt.
FinaForte is expert op het gebied van hypotheken voor ondernemers.