Gietvloeren, niet zomaar een standaard type vloer

Vroeger was het zo dat de eigenschappen van de verschillende vloeren op de markt grotendeels in lijn lagen met elkaar. Tegenwoordig is dat natuurlijk wel even anders. De eigenschappen van bijvoorbeeld de tegelvloer kunnen immers niet vergeleken worden met de eigenschappen waar G-vloeren over beschikt. Voor deze laatste geldt bijvoorbeeld dat ze niet over groeven, maar over een naadloos karakter beschikken. Dit brengt in de praktijk heel wat meer voordelen met zich mee dan enkel en alleen maar een strakke uitstraling. Ben jij ook benieuwd om meer te ontdekken over dit type vloer zonder groeven? Blijf er dan vooral voor kiezen om verder te lezen! 

Een eerste kennismaking met gietvloeren 

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat gietvloeren nu precies zijn. Zoals de naam je al aangeeft gaat het hierbij om vloeren die gegoten worden in een bepaalde ruimte. Het feit dat ze worden gegoten zorgt ervoor dat er sprake is van een naadloos oppervlak. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. We kennen hier twee specifieke voordelen aan toe, namelijk:

  1. De vloer kan rekenen op een lekker strakke uitstraling;
  2. Je kan rekenen op één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren op de markt; 

Gietvloeren zijn door de jaren heen in het bijzonder zo populair geworden omdat ze over een volledig naadloos karakter beschikken. Het schoonmaken van een vloer blijkt in de praktijk niet zelden een hels karwei te zijn. Dit is niet in het minst het gevolg van het ontbreken van naden en groeven. Deze maken het vaak zeer lastig om een vloer in een mum van tijd schoon te maken. Wanneer deze ontbreken zoals bij de gietvloer is dit uiteraard geen enkel probleem. 

Gietvloeren zijn ook zeer comfortabel om overheen te lopen 

Het ontbreken van groeven of voegen heeft niet alleen als gevolg dat je vloer zeer onderhoudsvriendelijk is. Bovendien zal je in de praktijk dan ook tevens kunnen vaststellen dat je kan rekenen op een sterk verbeterd comfort wanneer je over de vloer heen loopt. Bij vloeren met groeven of voegen is het vaak zo dat je wordt geconfronteerd met pijnlijke hielen wanneer je eroverheen loopt. Het ontbreken van deze voegen zorgt ervoor dat er hierbij gietvloeren geen sprake van is. Bovendien is het eveneens mogelijk om te profiteren van de voordelen van vloerverwarming. Ook dit brengt uiteraard de nodige extra voordelen met zich mee op vlak van comfort. 

Vloerverwarming? Ook dat hoeft geen probleem te zijn! 

In menig aantal woningen zijn nog steeds zogenaamde convectoren terug te vinden. Het gaat hierbij om vrij grote toestellen die behoorlijk wat ruimte op de vloer in beslag nemen. Daarnaast is het eveneens zo dat voor deze verwarmingselementen geldt dat ze er doorgaans helemaal niet mooi uitzien. Dat hoeft gelukkig niet langer meer een probleem te zijn. Je kan er tegenwoordig namelijk ook perfect voor kiezen om bijvoorbeeld bij het realiseren van gietvloeren te kiezen voor vloerverwarming. Bij deze vorm van verwarming bevindt de verwarming zich zoals de naam al aangeeft onder de vloer waardoor er geen rekening meer moet worden gehouden met plaatsverlies. Het spreekt voor zich dat dit alleen maar als interessant kan worden bestempeld.