Hoe een tegelvloer te egaliseren: Alles wat je moet weten

Het betegelen van een vloer kan een ontmoedigende taak zijn. Als het niet correct wordt gedaan, kun je eindigen met een vloer die niet vlak is. Dit kan later problemen opleveren, omdat je tegels kunnen gaan scheuren of loslaten. In deze blogbijdrage leggen we je alles uit wat je moet weten over het egaliseren van een tegelvloer! We bespreken welke materialen je nodig hebt, hoe je het goed doet, en enkele tips en trucs die het proces zullen helpen vergemakkelijken. Laten we beginnen!

Waarom het egaliseren van een vloer belangrijk is

Waarom egaliseren tegelvloer zo belangrijk is lichten we in deze alinea toe.Een van de belangrijkste redenen om een vloer te egaliseren is ervoor te zorgen dat je tegels correct worden gelegd. Als je vloer niet waterpas is, kunnen je tegels scheef of ongelijk komen te liggen. Dit kan een echte hoofdpijn zijn om te herstellen, en kan ook leiden tot problemen met de waterafvoer en andere problemen.

Een andere reden om je vloer te egaliseren is het creëren van een stabiel oppervlak voor de installatie. Als je vloer niet vlak is, kan hij na verloop van tijd kromtrekken, waardoor de tegels kunnen scheuren of loslaten. Door je vloer voor het leggen te egaliseren, kun je ervoor zorgen dat je tegels jarenlang op hun plaats blijven!

Nu je weet hoe belangrijk het is om een vloer te egaliseren, zullen we je enkele tips geven over hoe je dit zelf kunt doen! De eerste stap is het verzamelen van de benodigde materialen. Dit is wat je nodig hebt:

-Bezem en stoffer

-ontvetter

-primer

-meetlint

-cement en water plus mixer (egaline)

Als je je materiaal bij elkaar heeft, is het tijd om te beginnen! De eerste stap is het maken van je lay-out. Bepaal waar je de tegels wilt hebben en gebruik een krijtlijn of een rechte rand om de grenzen af te bakenen. Gebruik vervolgens een meetlint om het midden van de kamer te vinden en markeer dit. Hier begin je met het egaliseren.

Hoe een vloer tegelen en een perfecte, egale afwerking te verkrijgen

Nu is het tijd om te tegelen! Gebruik een waterpas of laserwaterpas om te controleren of uw ondervloer helemaal waterpas ligt. Is dat niet het geval, maak dan de nodige aanpassingen totdat dat wel het geval is. Zodra uw ondervloer waterpas is, kunt u beginnen met het leggen van de tegels.

Om de tegels te installeren brengt u lijm aan op de achterkant van elk van de tegels met behulp van een verfroller en een bakje. Druk ze vervolgens stevig op hun plaats op de ondervloer. Zorg ervoor dat elke tegel goed is uitgelijnd met de tegel ernaast, en gebruik een vochtige doek om overtollige lijm op te ruimen. Laat de lijm een nacht drogen voordat u op de nieuwe vloer gaat lopen.

Gefeliciteerd! U hebt zojuist een vloer betegeld en een perfecte, gelijkmatige afwerking gecreëerd!