Een huis knus inrichten doe je zo:

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het buiten snel donker wordt, de dagen zijn kort en daarom is het knus in huis hebben erg fijn. De dagen in de winter zijn koud en grauw. Met deze dagen kun je wel wat extra knusheid gebruiken. Je huis speelt hierbij een grote rol. Dagelijks na een dag werken kom je thuis in je huis en als deze dan niet als een lekker thuis aanvoelt, omdat het niet knus is dan is dit best vervelend. Het is daarom een goed idee om te kijken wat er allemaal mogelijk is met het knus maken van je huis. Wij kunnen je hierbij helpen. Hoe je je huis knus inricht? Dat lees je hier:

De woonkamer inrichten

De woonkamer is de plek die vaak het knuste gemaakt kan worden. Ook spendeer je hier veel tijd als je lekker tot jezelf en tot rust wil komen. Bij de woonkamer is het belangrijk om een goed kleurenpalet aan te houden. Een rustig en neutraal, maar toch een gezellig kleurenpalet zal het goed doen. Warme kleuren zijn een goede doorvoering. Bij warme kleuren kun je veel andere kleuren ook combineren en deze kleuren werken dus goed mee. 

Betreft de woonaccessoires is het goed om te denken aan hout. Hout heeft een warme uitstraling en dit matcht bij je nieuwe warme kleurenpalet. Onthoud dat je een knusse woonkamer wil bereiken en er dus wel veranderingen nodig zijn. Ga die dus ook gewoon aan!

Decoratie

In de woonkamer is het belangrijk om je huis knus te maken. Hierbij hoort dus ook decoratie. Denk bij decoratie aan; lampen, kaarsen, kleden of plaids. Er zijn natuurlijk meer woonaccessoires, maar om een knusse uitstraling te krijgen, moet je minimaal gaan voor deze decoratie. 

Verspreid door het huis, en vooral de woonkamer, verschillende verlichting. Zorg ervoor dat dit warme verlichting is en geen Tl-licht. Voor meer sfeer en knusheid ga je voor meerder kleine lichtpunten i.p.v. een grote lamp. Denk aan kaarsjes en kleine lampjes. 

Voor op de bank is het lekker en knus voor in huis om een paar plaids te hebben. Deze zijn zacht en heerlijk warm als je eronder zit om even te ontspannen.  

Tot slot zijn natuurlijk de planten niet te vergeten. Deze brengen sfeer en gezelligheid in je woonkamer. Iets waar jij deze tijd echt wat meer van nodig hebt! Sla deze spullen op en tover je huis om in deze koude dagen naar een lekker knusse woonkamer!