Een container huren: heb ik een vergunning nodig?

Kan je een container zonder vergunning plaatsen? Het is goed om te weten wat er wel en niet mag in jouw gemeente als het op een container aan komt. Het is vaak zo dat je op eigen terrein van alles mag zonder vergunning. Gaat het om openbaar terrein, dan wordt het wel een ander verhaal. Ga je een container huren in Amsterdam of een andere grote stad, dan is het goed om dit allemaal even uit te zoeken.

Wanneer is een vergunning nodig?

Ga je de afvalcontainer op de openbare weg plaatsen, dan is een vergunning nodig. Het is namelijk niet toegestaan om de weg anders te gebruiken dan waar deze voor bedoeld is. De weg is dan een trottoir, weg, stoep, parkeervak, fietspad of vergelijkbare zaken. Een vergunning aanvragen maakt een container huren in Almere een stuk gemakkelijker. Wanneer je de container plaatst zonder vergunning, dan kan dat een boete betekenen. Die kan van de politie komen, of via een naheffing van de gemeente. Bovendien moet je de container verplaatsen.

Containers is steden plaatsen

Wanneer je een container in een stad huurt, dan heb je vaak de openbare ruimte nodig om deze te plaatsen. Het is dan belangrijk om eerst de gemeente om toestemming te vragen. Die toestemming is essentieel. Maak je een melding, dan ben je al gedekt. Dit kan je gewoon gratis doen. Let wel op, want het kan afgekeurd worden en dan moet je dus wel echt een vergunning aanvragen. De vergunning verstrekken duurt vaak een week, dus wees op tijd. Kijk op de website van de gemeente wat er nodig is. 

Plaatsen op eigen terrein

Een klus in huis doen kan ook betekenen dat de container gewoon in je tuin kan staan. Dit gaat natuurlijk het best op een oprit en daar heb je geen vergunning of toestemming voor nodig. Pas op dat je wel een stevige oprit moet hebben om hiervan te profiteren. Ook moet het formaat van de container natuurlijk in je tuin passen. Wanneer je geen oprit hebt, kijk dan wat er in de voor- of achtertuin mogelijk is. Ook dit is natuurlijk eigen terrein.

Per situatie bekijken

Er zijn natuurlijk nog talloze andere situaties, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen op landbouwgrond. Het is dus per situatie altijd belangrijk om even te bekijken wat nu precies wel en niet nodig is als het om een vergunning gaat. Zo kan je altijd zeker zijn van resultaat.