De vijf grootste voordelen van PVC vloeren

Een PVC vloer kennen veel mensen wel. Als je zelf geen PVC vloer hebt, is er vast wel een vriend of familielid die een PVC vloer in huis heeft liggen, maar waarom is een PVC vloer zo populair en wat zijn de vijf grootste voordelen van PVC vloeren? Hieronder meer informatie daarover.

Een PVC vloer visgraatvloer bestaat al erg lang en is na lange tijd weer helemaal terug van weggeweest, en hoe! Veel huishoudens in Nederland, zowel nieuwbouw als bestaande huizen bevatten een PVC vloer. Tegenwoordig is deze vloersoort verkrijgbaar in diverse designs, waardoor hout niet langer de norm is, maar ook het veel onderhoudsvriendelijker PVC een goede optie is om op de vloer te leggen. vooral de PVC visgraatvloer is een zeer populaire optie. Maar wat zijn de grootste voordelen nog meer?

Geen onderhoud

PVC vloeren hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Dit is een enorm pluspunt. Heb je een erg druk (gezins)leven en daardoor weinig tijd voor het huishouden? Dan is elke minuut die je hierop kunt besparen meegenomen. Een PVC vloer hoeft alleen gestofzuigd te worden en zo nu en dan goed gedweild te worden met een vochtige doek. Daar ben je dus snel mee klaar!

Vochtbestendig

Een PVC vloer kan wel tegen een stootje, ook op het gebied van vocht. Valt er een volle emmer water om of heeft de kat een ongelukje? Geen enkel probleem. Een PVC vloer is vochtbestendig en zal geen schade oplopen door een beetje water wat eroverheen valt, dit in tegenstelling tot een houten vloer, die direct enorme schade op kan lopen. Bij VloerXL zijn er diverse PVC vloersoorten verkrijgbaar. 

Geluiddempend

Een PVC vloer is enorm geluiddempend door het materiaal wat gebruikt wordt. Daarom wordt deze vloersoort ook enorm vaak gelegd in een flatgebouw of appartementencomplex. Wil je er zeker van zijn dat je vrijwel niets hoort? Leg er dan nog eens een isolerende ondervloer onder. Zo ben je er zeker van dat het geluid minimaal is. 

Eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn eenvoudig te leggen door jezelf of een specialist die dit dagelijks doet. Ze kunnen op elk mogelijke manier gelegd worden. Wil je graag een visgraat PVC vloer motief? Dan is dit mogelijk. Wil je graag een ander patroon? Geen probleem, met een PVC vloer kun je alle kanten op!

Op vloerverwarming mogelijk

Twijfel jij of een PVC vloer samen gaat met vloerverwarming? Dit is geen enkel probleem. Door de samenstelling van het materiaal kan de vloer de warmte van de vloerverwarming prima isoleren en verwerken. Bij alle soorten PVC vloeren is de combinatie met vloerverwarming dus mogelijk.