5 tuintrends van 2023 op een rij

Je tuin, een fijne plek om even tot rust te komen. Althans als de tuin naar je wens is. Ben jij van plan je tuin een nieuw leven in te blazen? Dan zul je inspiratie en tips nodig hebben om je verder op weg te helpen. Deze inspiratie en tips vind je hier, want wij vertellen hieronder de 5 nieuwste tuintrends van 2023. Benieuwd naar de trends? Lees dan verder!

Zitruimtes & lounges

De nummer 1 tuintrend van 2023 zijn de multifunctionele tuinmeubelen. Veel mensen hebben geen grote grondruimte achter het huis om een prachtige grote indeling te plaatsen. De mensen met een normale tuin willen ook van het buitenleven kunnen genieten en daarom is er een slimme indeling bedacht voor je exterieur. Denk aan een low dining tuinset. Dit is een set waaraan je urenlang kan tafelen, maar waar je ook lekker ontspannen kunt onder het genot van een boek en een kop thee. 

Natuurlijke materialen

De vraag naar natuurlijke materialen wordt steeds hoger. Denk aan een mooie bamboeschutting of een houten lounge set. Natuurlijke materialen zijn ook beter voor het milieu en ze zorgen voor meer spanningen en contrasten op je terras of in je tuin. De toon hout stat natuurlijk nog wel op nummer 1 bij de natuurlijke materialen, maar dat kan maar zo eens veranderen. Hout wordt vaak gekozen in combinatie met andere natuurlijke materialen, zoals keramiek en steen. 

Ronde & organische vormen

De laatste jaren waren van de strakke en hoekige lijnen, maar nu gaan we weer teug naar de natuur. De ronde en organische vormen komen weer terug. In 2022 kwam deze trend al boven water, maar in 2023 gaan we er een stuk dieper op in. Denk aan verjongde bladen, afgeronde hoeken of ronde poten. Bij de tuintafels zien we het meeste verschil. Jarenlang was de rechthoekige tafel de nummer 1, maar we zien nu steeds meer de ronde tafel terugkomen.

Warme tinten 

De koele tinten van de afgelopen jaren, zoals grijs, gaan plaats maken voor de warmere tinten, zoals beige, bruin, zand en warm oranje. Allemaal natuurlijke kleuren ook weer. Warm groen is ook een kleur die we hierbij teug gaan zien dit jaar. Niet alleen in de planten, maar ook in je meubelen. De echte speerpunten voor 2023 zijn: eenheid, zachtheid en rust. 

Duurzaamheid

In elke categorie ga je terugzien dat er steeds meer duurzaam geproduceerd en gemaakt wordt. Het is een onderwerp waar je de laatste jaren niet meer omheen kunt. Het verantwoord omgaan met materialen en het maken van toekomstbestendige keuzes zoals een bamboeschutting, dat is een must. Een ander speerpunt is het geven van een tweede kans aan goede kwaliteiten. 

Een duurzaam gemaakt lounge set of een duurzame stoel. Alles voor het milieu. 

Nu je op de hoogte bent van de tuintrends van 2023, kun je aan de slag gaan met het brainstormen over welke trends jij graag terug wil zien in jouw tuin. Denk na:” wat past er in mijn tuin en waar ga ik gebruik van maken?” Met deze vragen kun jij hopelijk een duidelijker beeld krijgen over jouw wensen en over de realiteit. Ga aan de slag en maak een prachtige tuin door middel van de nieuwe tuin trends van 2023!